Informasjon

Utnytting av potet, korn, urter, kjøt og mjølk – gjennom mellom anna kvikake- og lompebakst, potetopptak, plantefarging, ysting og smaksprøver. På Valdres Folkemuseum.

Samanhengen mellom natur, levesett og kosthald er hovudtemaet for programmet «Mat i fortid og framtid». Garden Kvie er eit godt utgangspunkt for å lære meir om gamle mattradisjonar. I «Mat i fortid og framtid» gjer vi ei tidsreise 100 år tilbake i tid. Her er hus, reiskap, åker og eng om lag som i 1919. Elevane blir delt inn i grupper som rullerer mellom seks ulike postar. 

Mat i fortid og framtid - Undervisingstilbod for 6. og 7. trinn

  • Kategori

    Undervisning

  • Hvor

    Valdres Folkemuseum

  • Dato

    Tir. 19. sep - Ons. 20. sep

Booking

Lengde: Heildagsopplegg. I tillegg kjem reise og matpause

Klassetrinn: 6. og 7. trinn

Utstyr og klede: Museumsfolket stiller i tidsriktige klede. Vi oppmodar elevar om å gjere det same

Ta med: Matpakke, støvlar og klede etter været

Før og etter: Påmeldte skuleklasser får tilsendt undervisingsheftet «Mat i fortid og framtid»
Du vil i neste steg bli bedt om å svare på noen spørsmål.

Informasjon

Utnytting av potet, korn, urter, kjøt og mjølk – gjennom mellom anna kvikake- og lompebakst, potetopptak, plantefarging, ysting og smaksprøver. På Valdres Folkemuseum.

Samanhengen mellom natur, levesett og kosthald er hovudtemaet for programmet «Mat i fortid og framtid». Garden Kvie er eit godt utgangspunkt for å lære meir om gamle mattradisjonar. I «Mat i fortid og framtid» gjer vi ei tidsreise 100 år tilbake i tid. Her er hus, reiskap, åker og eng om lag som i 1919. Elevane blir delt inn i grupper som rullerer mellom seks ulike postar.