Urban sketching på Venstøp

HENRIK IBSEN MUSEUM,
Henrik Ibsen Museum
Bli med på tegneverksted for voksne på Henrik Ibsen Museum. Legg vekk mobilkameraet og oppdag museet gjennom tegning!

Illustratør og tegner Per Ragnar Møkleby og Telemark museum inviterer til en tegnedag for voksne på museet.

«Å tegne er å se» var mantraet til Betty Edwards i hennes berømte tegnebok. For å tegne noe må man konsentrere seg om å se. Nøye. Det kan ta tid, men gir deg til gjengjeld en helt annen opplevelse enn å ta et kjapt bilde med mobilen. En opplevelse flere og flere ser verdien av. Og det er nettopp opplevelsen som teller mest, ikke resultatet, så ikke vær redd for å hive deg på selv om du ikke er «så god til å tegne»: å tegne er viktigere enn tegningen.

Du må ta med eget tegneutstyr: Skisseblokk eller skissebok. Du kan tegne med hva du vil, for eksempel blyant, akvarellfarger, penn, fargeblyanter. Et tips er å bruke vannpensel «Koi», av plast, som du for eksempel kan kjøpe på Panduro. Da blir det ikke vannsøl.

Program for dagen:
  • Per Ragnar Møkleby snakker om urban sketching, tanker rundt å tegne museer, portrettere et sted i en skissebok og tips på komposisjon og eksempler fra andres arbeider.
  • Så tegner alle og kikker over hverandres skuldre.
  • Underveis er det tid til kaffe og lunsj. Kaffen er gratis, du kan kjøpe toast eller vaffel i museumskaféen, eller ta med egen niste. 
  • Vi tegner oss ferdige og ser på hverandres arbeider.
Det er tid for urban sketching!

NÅR: 03. september
HVOR: Henrik Ibsen museum, Venstøp
HVA: Urban sketching
PRIS: Pris 500,-