Urban sketching på hovedgaarden

ULEFOS HOVEDGAARD,
Ulefos Hovedgaard
Bli med på tegneverksted for voksne i Ulefoss Hovedgaard. Legg vekk mobilkameraet og oppdag museet gjennom tegning!

Illustratør og tegner Per Ragnar Møkleby og Telemark museum inviterer til en tegnedag for voksne på museet.

«Å tegne er å se» var mantraet til Betty Edwards i hennes berømte tegnebok. For å tegne noe må man konsentrere seg om å se. Nøye. Det kan ta tid, men gir deg til gjengjeld en helt annen opplevelse enn å ta et kjapt bilde med mobilen. En opplevelse flere og flere ser verdien av. Og det er nettopp opplevelsen som teller mest, ikke resultatet, så ikke vær redd for å hive deg på selv om du ikke er «så god til å tegne»: å tegne er viktigere enn tegningen.

Du må ta med eget tegneutstyr: Skisseblokk eller skissebok. Du kan tegne med hva du vil, for eksempel blyant, akvarellfarger, penn, fargeblyanter. Et tips er å bruke vannpensel «Koi», av plast, som du for eksempel kan kjøpe på Panduro. Da blir det ikke vannsøl.


Program for dagen:
  • Per Ragnar Møkleby snakker om urban sketching, tanker rundt å tegne museer, portrettere et sted i en skissebok og tips på komposisjon og eksempler fra andres arbeider.
  • Så tegner alle og kikker over hverandres skuldre.
  • Underveis er det tid til kaffe og lunsj. Kaffen er gratis, du kan kjøpe toast og vaffel i museumskaféen, eller ta med egen niste. 
  • Vi tegner oss ferdige og ser på hverandres arbeider.
Det er tid for urban sketching!

NÅR: 4. september
HVOR: Ulefos Hovedgaard
HVA: Urban sketching
PRIS: Pris 500,-