Brau og brød – kurs i takkebakst og brødbakst med urkorn.
Lørdag 19. og søndag 20. mars kan du bli med på bakstekurs i Brekkeparken. Statsbudeia Bodil Nordjore lærer bort kunsten å bake smakfulle brau (flatbrød) og gode brød.
Du kan velge å bli med hele helga, eller bare den ene dagen:
Lørdag kl. 9-16: Flatbrødbakst på takke. Vi lærer å bake grovt og fint flatbrød, i tillegg til flatbrød med potet.
NB! FULLT PÅ SØNDAGEN! Søndag kl. 9-16: Brødbakst med urkorn. Emmer, spelt, rug og bygg er gode, gamle kornslag. Bodil lærer deg autolyse på urkorn og hvordan du med denne teknikken lager de mest smakfulle og saftige brød. Her blir det sprø skorpe, god smak og høy kvalitet.
Du får kaffe/te hele kursdagen og en god og mettende suppe med brød/flatbrød til lunsj.
Pris per kursdag er 1500,-
For begge dager får du litt rabatt: 2500,-
Bodil har arbeidet med formidling av tradisjonsmat i over 25 år. Hun er en prisvinnende kokebokforfatter, der hun har samlet inn oppskrifter og mattradisjoner fra hele landet. Hun har blant annet skrevet «Brødboka» og «Lefseboka», som er unike oppslagsverk innen tema.