Wergelandshaugen samarbeider med Eidsvoll Mosteri og inviterer til Afternoon Tea med cidersmaking i ærverdige, julepyntede omgivelser.
En smakfull opplevelse der historie blir til minner!
Få julestemning i de historiske omgivelsene på Wergelandshaugen. Sorenskriverboligen pyntes til jul og bordene dekkes med nydelig porselen. 3-etasjers fat fylles med hjemmelagde scones, sandwicher og et utvalg av småkaker - alt hjemmelaget av vår dyktige konditor Bjørg Sandnes. Seansen toppes med servering av utsøkte teer.
Eidsvoll Mosteri tilbyr cidersmaking av 3 ulike cidere som annonseres for første gang på Vinmonopolet i november 2024.
Eivind Krey Nitter beskriver bedriften sin slik:
Vi er altså en ung virksomhet (tidl. Huldras Hage navnebytte i vår), håndverksbedrift kan du kalle oss, som produseret drikkevarer basert på lokale råvarer fra naturen og distriktets hager. Vi holder nå særlig på å utvikle eple (og rabarbra) mottaket, som etterhvert vil være den sentrale kilden til råstoff, og vi ønsker å utvikle oss i takt med råvaretilgangen og etterhvert bli en lokal hjørnesteinsbedrift.
Det som skiller oss fra de aller fleste andre er at vi ser kvaliteten i og tar de gamle / historiske eplesortene på alvor og utforsker dem med ulike produksjonsteknikker og i ulike produktkategorier for å finne den beste bruken.
Det produseres most (Huldras Hage), alkoholfri vilgjæra musserende (POMO) og sider (feiring)
Vi ønsker å produsere High-end produkter men også ha en folkelig side.
Vi tilbyr vegetar og glutenfritt på forespørsel - dette må bestilles senest 48 timer før ankomst.
Hver bordsetting varer 2,5t, fra kl.1300-1530 og fra kl.1700-1930
Det kan bestilles 2 ulike smakinger fra Eidsvoll Mosteri, cider med alkohol og eplemost uten alkohol.
Dersom det blir færre enn 20 påmeldinger vil arrangementet vurderes avlyst, billetter vil bli refundert.