Informasjon

Det store kjøkkenhagekurset er perfekt for deg som er nysgjerrig på økologisk dyrkning og som vil lære mer om økologiske kjøkkenhager. Gjennom en dyrkesesong på Gartneriet Bygdø Kongsgård vil vi geleide deg gjennom planlegging, utforming og gjennomføring av en økologisk kjøkkenhage.

Over ni samlinger vil erfarne gartnere dele kunnskap om ulike temaer tilknyttet sesongen, med dyrking som tar utgangspunkt i økologiske prinsipper og kretsløpstankegang.

Passer for både de som har grønne fingrer og de som ønsker å få det!

Program

25. februar: Planlegg din egen kjøkkenhage
Om økologiske dyrkningsprinsipper, så- og planteplaner og plantefamiliene.
18. mars: Sesongstart
Om forkultivering med frø, jord, lys og varme.
22. april: Forberedelser i kjøkkenhagen
Om hageredskaper og vedlikehold, stauder og stiklinger.
6. mai: Jord og gjødsel
Om gjødsel, jordforbedring og jordarbeidingsteknikker.
27. mai: Praktiske teknikker i kjøkkenhagen
Om utplanting, direktesåing, samplanting og jorddekke.
10. juni: Kompost, luking og sommerblomster
Vi forbereder oss på sommersesongen.
19. august: Høsten kommer
Om frøsanking, innhøsting og grønngjødsel.
9. september: Innvintring av kjøkkenhagen
Om lagring, foredling og forberedelse til neste sesong.
7. oktober: Høstakkefest
Måltid med råvarer fra årets felles avling. Oppskriftshefte.
Tider alle dager: 17.30- 20.00

Det store kjøkkenhagekurset 2025

  • Kategori

    Kurs/møter

  • Hvor

    Gartneriet

  • Dato

    Tir. 25. feb kl 17:30

Booking

Påmeldingsfrist 1. februar
Påmelding er bindende.

Informasjon

Det store kjøkkenhagekurset er perfekt for deg som er nysgjerrig på økologisk dyrkning og som vil lære mer om økologiske kjøkkenhager. Gjennom en dyrkesesong på Gartneriet Bygdø Kongsgård vil vi geleide deg gjennom planlegging, utforming og gjennomføring av en økologisk kjøkkenhage.

Over ni samlinger vil erfarne gartnere dele kunnskap om ulike temaer tilknyttet sesongen, med dyrking som tar utgangspunkt i økologiske prinsipper og kretsløpstankegang.

Passer for både de som har grønne fingrer og de som ønsker å få det!

Program

25. februar: Planlegg din egen kjøkkenhage
Om økologiske dyrkningsprinsipper, så- og planteplaner og plantefamiliene.
18. mars: Sesongstart
Om forkultivering med frø, jord, lys og varme.
22. april: Forberedelser i kjøkkenhagen
Om hageredskaper og vedlikehold, stauder og stiklinger.
6. mai: Jord og gjødsel
Om gjødsel, jordforbedring og jordarbeidingsteknikker.
27. mai: Praktiske teknikker i kjøkkenhagen
Om utplanting, direktesåing, samplanting og jorddekke.
10. juni: Kompost, luking og sommerblomster
Vi forbereder oss på sommersesongen.
19. august: Høsten kommer
Om frøsanking, innhøsting og grønngjødsel.
9. september: Innvintring av kjøkkenhagen
Om lagring, foredling og forberedelse til neste sesong.
7. oktober: Høstakkefest
Måltid med råvarer fra årets felles avling. Oppskriftshefte.
Tider alle dager: 17.30- 20.00