Informasjon

Det lille kjøkkenhagekurset er et praktisk-orientert kurs hvor vi går igjennom de grunnleggende prinsippene i en økologisk drevet kjøkkenhage. Erfarne gartnere tar kursdeltakerne gjennom vekstsesongen i sommerhalvåret på Gartneriet Bygdø kongsgård.

Hver kurskveld har fokus på ulike temaer relatert til kjøkkenhagen, med stort fokus på jordliv, kretsløpstankegang, og et bugnende mangfold. Kurset krever ingen forkunnskaper i dyrking.

Påmeldingen er bindende, men ikke personlig, og kan derfor selges eller gis bort i gave!

Program

1. april: Forberedelser av kjøkkenhagen Om frø, jord og forkultivering.
13. mai: Vekstskifte Om plantefamiliene, direktesåing og utplanting.
3. juni: Sommerforberedelser Om jorddekke, jordforbedring, luketips og gjødsel.
26. august: Høstforberedelser Om frøsanking, høstsåing og innhøsting.
23. september: Vinterforberedelser Om innvintring av hagen, lagring og konservering.
Tidspunkt alle  dager: 17.30 til 19.30.

Det Lille Kjøkkenhagekurset 2025

  • Kategori

    Kurs/møter

  • Hvor

    Gartneriet

  • Dato

    Lør. 15. mar kl 17:30

Booking

Kurset går over fem dager.
Påmelding er bindende.

Informasjon

Det lille kjøkkenhagekurset er et praktisk-orientert kurs hvor vi går igjennom de grunnleggende prinsippene i en økologisk drevet kjøkkenhage. Erfarne gartnere tar kursdeltakerne gjennom vekstsesongen i sommerhalvåret på Gartneriet Bygdø kongsgård.

Hver kurskveld har fokus på ulike temaer relatert til kjøkkenhagen, med stort fokus på jordliv, kretsløpstankegang, og et bugnende mangfold. Kurset krever ingen forkunnskaper i dyrking.

Påmeldingen er bindende, men ikke personlig, og kan derfor selges eller gis bort i gave!

Program

1. april: Forberedelser av kjøkkenhagen Om frø, jord og forkultivering.
13. mai: Vekstskifte Om plantefamiliene, direktesåing og utplanting.
3. juni: Sommerforberedelser Om jorddekke, jordforbedring, luketips og gjødsel.
26. august: Høstforberedelser Om frøsanking, høstsåing og innhøsting.
23. september: Vinterforberedelser Om innvintring av hagen, lagring og konservering.
Tidspunkt alle  dager: 17.30 til 19.30.