Informasjon

Hvorfor er tradisjonshåndverk viktig i dag? Det å bygge et hus for 100 år siden var tungt arbeid som tok tid. Den moderne håndverkeren har maskiner og redskap som tar mye av det tunge arbeidet, men hvordan bygde man egentlig hus før i tida? Hvordan bodde de?

Vi ser på prosessen fra skog til hus og elevene får et innblikk i lafting og lafteprosessen. Vi går innom flere gårdstun, ser på forskjellige redskaper og reflekterer rundt bærekraftig utvikling og tradisjonshåndverk. Elevene får prøve å lafte sine egne (mini)hus, som må bestå svenneprøven. Avslutningsvis reflekterer vi sammen rundt en bærekraftig byggeprosess og hvordan vi kan ta vare på husene våre i dag. 

PRAKTISK INFORMASJON 
Anbefalt aldersgruppe: 4. trinn - 10. trinn og VGS
(vi tilpasser til målgruppen)
Varighet: Ca. 60 minutter 
Kapasitet: Inntil 25 elever
Matpakkerom må bookes separat. 

Fra skog til hus

  • Kategori

    Skole/BHG-formidling

  • Hvor

    Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum

  • Dato

    Ons. 14. aug - Tor. 31. okt

Booking

Bookingen er gyldig når dere har mottatt bekreftelse på e-post.

Opplegget ligger tilgjengelig for booking på nett, fram til syv dager før dato.
Ønskes bestilling på kortere tid eller annet tidspunkt, kontakt oss på e-post: sverresborg.formidling@mist.no
Du vil i neste steg bli bedt om å svare på noen spørsmål.

Informasjon

Hvorfor er tradisjonshåndverk viktig i dag? Det å bygge et hus for 100 år siden var tungt arbeid som tok tid. Den moderne håndverkeren har maskiner og redskap som tar mye av det tunge arbeidet, men hvordan bygde man egentlig hus før i tida? Hvordan bodde de?

Vi ser på prosessen fra skog til hus og elevene får et innblikk i lafting og lafteprosessen. Vi går innom flere gårdstun, ser på forskjellige redskaper og reflekterer rundt bærekraftig utvikling og tradisjonshåndverk. Elevene får prøve å lafte sine egne (mini)hus, som må bestå svenneprøven. Avslutningsvis reflekterer vi sammen rundt en bærekraftig byggeprosess og hvordan vi kan ta vare på husene våre i dag. 

PRAKTISK INFORMASJON 
Anbefalt aldersgruppe: 4. trinn - 10. trinn og VGS
(vi tilpasser til målgruppen)
Varighet: Ca. 60 minutter 
Kapasitet: Inntil 25 elever
Matpakkerom må bookes separat.