Informasjon

Vi tar med elevene inn i gamle Trondheim by på museet. Her formidler vi hvordan livet fortonet seg for barn og voksne for ca. 130 år siden. Vi banker på døren i Danielsveita der søstrene Wold bor. Her må elevene hilse pent før de slippes inn. De får på seg skaut/kokkehatt og forkle og blir bedt med inn i kjøkkenet. Her får de smake på vassgraut og lære mer om mat og matvaner før i tiden. Etterpå får elevene lage «Brennsnute», en tradisjonell grønnsaksuppe. Mens suppen koker får elevene mulighet til å leke med gammeldagse leker på torget. Vi synger bordvers og spiser sammen før vi reiser tilbake til nåtid.

Snipp snapp Brennsnute

  • Kategori

    Skole/bhg-formidling

  • Hvor

    Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum

  • Dato

    Tir. 15. okt - Fre. 25. okt

Booking

Bookingen er gyldig når dere har mottatt bekreftelse på e-post.

Opplegget ligger tilgjengelig for booking på nett, fram til 7 dager før.
Ønskes bestilling på kortere tid eller annet tidspunkt, kontakt oss på e-post.
Du vil i neste steg bli bedt om å svare på noen spørsmål.

Informasjon

Vi tar med elevene inn i gamle Trondheim by på museet. Her formidler vi hvordan livet fortonet seg for barn og voksne for ca. 130 år siden. Vi banker på døren i Danielsveita der søstrene Wold bor. Her må elevene hilse pent før de slippes inn. De får på seg skaut/kokkehatt og forkle og blir bedt med inn i kjøkkenet. Her får de smake på vassgraut og lære mer om mat og matvaner før i tiden. Etterpå får elevene lage «Brennsnute», en tradisjonell grønnsaksuppe. Mens suppen koker får elevene mulighet til å leke med gammeldagse leker på torget. Vi synger bordvers og spiser sammen før vi reiser tilbake til nåtid.