Informasjon
- Hvordan var det å være ung og lovende rap-stjerne?
- Hvordan beveger man seg fra undergrunnen og inn platebransjen uten å miste seg selv på veien?
- Er det egentlig mulig å lage god satire om norsk rånekultur?
- Hva rørte seg egentlig i hiphop-Trondheim på slutten av 90- og starten av 2000-tallet?
Forlagssjef og kulturformidler Christer Falck skal sammen med Fremmed Rase prøve å komme til bunns i dette (og mange andre tema fra boka) i løpet av kveldens samtale på scenen.
MC Apekatt skal fremføre utdrag fra Pisspreik, slik du aldri har hørt det før.
Åpen bar under hele arrangementet.
Mulighet til å kjøpe boka for de som ikke har forhåndsbestilt.
Signering av bøker for de som ønsker det.
Fremmed Rase pop up-store med salg av vinyl og merch.
Arrangementet gjennomføres med støtte fra Trondheim kommune.
Om boka:
Boka Fremmed Rase – Pisspreik av Frode Myren pusler sammen fragmentene fra rap-gruppas kollektive hukommelse og serverer en førstehånds innsikt, spor for spor, gjennom albumprosessen. Fremmed Rase, tre unge rappere med godt driv, store ambisjoner ga i 2003 ut debutalbumet Pisspreik, Trondheims første (skikkelige) rap-utgivelse. Låten "Råne" fikk naturlig nok mye oppmerksomhet og sparket liv i debatten om kvinnesynet i norsk rap, samtidig som den dannet utgangspunktet for en evigvarende konsertturné ute på landsbygda.
Boka gis ut på Falck Forlag som en del av serien Norske Albumklassikere.
Om de involverte:
Fremmed Rase
Fremmed Rase har lenge vært en Trøndelags største eksportvarer innen rap-sjangeren. Trioen har stått på scenen siden 1997, kanskje med en særdeles høy stjerne ute på landsbygda, og har over 600 konserter på samvittigheten. Bandet har gitt ut flere album og EP’er som har fått godt fotfeste på festrelaterte spillelister, men det er få av utgivelsene som kan måle seg med suksessen til albumklassikeren Pisspreik fra 2003.
Frode Myren
Frode Myren er rapper i Fremmed Rase, og debuterer som forfatter med historien om hvordan gruppa bevegde seg fra gutterommet og inn i rampelyset på starten av 2000-tallet. Som bandmedlem, arrangør, markedsfører og selvutnevnt, lokalpatriotisk rap-antikvar deler han sine egne erfaringer og opplevelser fra hiphop-miljøets fremvekst i bartebyen.
Christer Falck
Christer Falck har jobbet med kultur i fire tiår. Han har skapt og konseptualisert prosjekter innen musikk, bok og scene siden midt på 80-tallet. Kvalitet, kreativitet og originalitet har alltid stått i fokus, og størrelsen på prosjektene har variert fra sære bøker om sparkstøttinger til plater med Spellemann-vinnere som topper VG-lista eller fyller Oslo Spektrum.