Informasjon

Kystmuseet inviterer til storslått kokkekamp! I dette opplegget inviterer vi elevene inn i den kulinariske verdenen, og setter fokus på hva oppdrett faktisk handler om - Mat.

Opplegget går over to dager og innebærer både et besøk på et lakseslakteri, og en praktisk matlagingsoppgave på skolens skolekjøkken.  

Elevene får først en tur gjennom et lakseslakteri som hver ukedag slakter mellom 50.000 og 60.000 fisk. Der får elevene innsikt i moderne matproduksjon, matsikkerhet, og teknologi som gjør at Norge kan være med på å møte verdens økende behov for protein. Elevene får innsikt i hvordan fisken avlives, klasifiseres og pakkes. 

Etter besøket får elevene en oppgave: Å lage en laksemiddag. Vi stiller med laks, resten må skolen stille med selv. Kystmuseets ansatte blir med elevene på matlagingen og bistår elevene i prosessen. Her er det lov å være kreativ, for til slutt blir det avsluttning med bedømmig av hverandres retter. Hvem går av med seieren, og kan kalle seg selv mesterkokk?

Praktisk informasjon

Ved besøket på slakteriet: 
Det blir noe tid utendørs, så barna må kle seg for været. 

Kokkekampen på skolen:
Vi stiller med laks nok til hele gruppen. Det forutsetter at vi har god dialog med lærene i forkant, slik at vi sikrer at vi har alt vi trenger før vi går i gang med kokkekampen. Øvrge ingredienser må skolen kjøpe inn selv.

Trinn: 9. trinn
Maks antall: 24 (Ved grupper større enn 24 deler vi gruppen i to, der den andre gruppa får samme opplegg dagen etter)
Varighet: 60 minutter
Sted: Kystmuseets havbruksavdeling ved Hitra hurtigbåtterminal og ved den lokale skolen
Tidspunkt: Ved forespørsel
Pris: Gratis for elever fra Hitra kommune. For øvrige skoler: kr 80 pr elev.

Kokkekamp

  • Kategori

    Undervisningsopplegg

  • Hvor

    Sandstad

  • Dato

    Ons. 13. aug - Ons. 31. des

Booking

Bookingen er gyldig når dere har mottatt bekreftelse på e-post.

Informasjon

Kystmuseet inviterer til storslått kokkekamp! I dette opplegget inviterer vi elevene inn i den kulinariske verdenen, og setter fokus på hva oppdrett faktisk handler om - Mat.

Opplegget går over to dager og innebærer både et besøk på et lakseslakteri, og en praktisk matlagingsoppgave på skolens skolekjøkken.  

Elevene får først en tur gjennom et lakseslakteri som hver ukedag slakter mellom 50.000 og 60.000 fisk. Der får elevene innsikt i moderne matproduksjon, matsikkerhet, og teknologi som gjør at Norge kan være med på å møte verdens økende behov for protein. Elevene får innsikt i hvordan fisken avlives, klasifiseres og pakkes. 

Etter besøket får elevene en oppgave: Å lage en laksemiddag. Vi stiller med laks, resten må skolen stille med selv. Kystmuseets ansatte blir med elevene på matlagingen og bistår elevene i prosessen. Her er det lov å være kreativ, for til slutt blir det avsluttning med bedømmig av hverandres retter. Hvem går av med seieren, og kan kalle seg selv mesterkokk?

Praktisk informasjon

Ved besøket på slakteriet: 
Det blir noe tid utendørs, så barna må kle seg for været. 

Kokkekampen på skolen:
Vi stiller med laks nok til hele gruppen. Det forutsetter at vi har god dialog med lærene i forkant, slik at vi sikrer at vi har alt vi trenger før vi går i gang med kokkekampen. Øvrge ingredienser må skolen kjøpe inn selv.

Trinn: 9. trinn
Maks antall: 24 (Ved grupper større enn 24 deler vi gruppen i to, der den andre gruppa får samme opplegg dagen etter)
Varighet: 60 minutter
Sted: Kystmuseets havbruksavdeling ved Hitra hurtigbåtterminal og ved den lokale skolen
Tidspunkt: Ved forespørsel
Pris: Gratis for elever fra Hitra kommune. For øvrige skoler: kr 80 pr elev.