Informasjon

Lurer du på hvordan moderne havbruk foregår? I dette opplegget tar vi med klassen på hele produksjonskjeden, fra bittesmå rognkorn til slakteklar laks på fem kilo.

Vi starter med å ta i mot klassen på et slakteri, hvor vi går gjennom alle delene av prosessen. Fra bløgging til fillet, fra gradering til pakking. Deretter setter vi oss i båten vår, og drar til et settefiskanlegg. Der blir vi kjent med oppdrettslaksen som rogn, parr og smolt. Følg fisken gjennom sin ferskvannsfase helt til den er klar til å flyttes i sjøen. Og det er nettopp der vi avslutter: På et oppdrettsanlegg i sjø. Vi drar til oppdrettsanlegget Storskogøya, hvor vi ser laksen der den tilbringer mesteparten av livet sitt. Der får vi lære om utfordringer, og muligheter som næringa står overfor, og hvordan man driver moderne fiskeoppdrett.

Trinn, varighet og sted

Trinn: 5. trinn - Videregående skole. 
Maks antall: 24 (Ved grupper større enn 24 deler vi gruppen i to, der den andre gruppa får samme opplegg dagen etter)
Varighet: 5 timer
Sted: Kystmuseets havbruksavdeling ved Hitra hurtigbåtterminal
Tidspunkt: vår, sommer og høst
Pris: Gratis for elever fra Hitra kommune. For øvrige skoler: kr 250.- pr elev. 

Fra rogn til tallerken

  • Kategori

    Undervisningsopplegg

  • Hvor

    Sandstad

  • Dato

    Man. 18. aug - Tor. 31. des

Booking

Informasjon

Lurer du på hvordan moderne havbruk foregår? I dette opplegget tar vi med klassen på hele produksjonskjeden, fra bittesmå rognkorn til slakteklar laks på fem kilo.

Vi starter med å ta i mot klassen på et slakteri, hvor vi går gjennom alle delene av prosessen. Fra bløgging til fillet, fra gradering til pakking. Deretter setter vi oss i båten vår, og drar til et settefiskanlegg. Der blir vi kjent med oppdrettslaksen som rogn, parr og smolt. Følg fisken gjennom sin ferskvannsfase helt til den er klar til å flyttes i sjøen. Og det er nettopp der vi avslutter: På et oppdrettsanlegg i sjø. Vi drar til oppdrettsanlegget Storskogøya, hvor vi ser laksen der den tilbringer mesteparten av livet sitt. Der får vi lære om utfordringer, og muligheter som næringa står overfor, og hvordan man driver moderne fiskeoppdrett.

Trinn, varighet og sted

Trinn: 5. trinn - Videregående skole. 
Maks antall: 24 (Ved grupper større enn 24 deler vi gruppen i to, der den andre gruppa får samme opplegg dagen etter)
Varighet: 5 timer
Sted: Kystmuseets havbruksavdeling ved Hitra hurtigbåtterminal
Tidspunkt: vår, sommer og høst
Pris: Gratis for elever fra Hitra kommune. For øvrige skoler: kr 250.- pr elev.